Hoe worden baby’s gemaakt?’ en ‘Hoe is het om verliefd te zijn?’ Maar HOE dan!? helpt je om antwoord te geven op dit soort nieuwsgierige kindervragen. Een mooi boek over seksuele voorlichting voor alle kinderen. Heldere, duidelijke informatie met perfecte illustraties. Voor veel mensen toch wel het lastigste onderwerp om het met kinderen te bespreken: liefde, relaties en voortplanting. Want waar komen toch die schattige baby’tjes vandaan? Met gedegen kennis, een flinke scheut humor en mooie en verhelderende illustraties is hier een boek dat elke ouder of opleider daar mee kan helpen, geen overbodige luxe!

Alles is bespreekbaar en wordt voorzien van goede informatie. Open en eerlijk praten over dit onderwerp met kinderen draagt immers bij aan meer seksuele gelijkheid. Maar HOE dan? is ingedeeld in vier duidelijke thema’s met de daarbij horende vragen en informatie. Zo kan je snel naar een bepaald thema toe bladeren.

Vragen als: ‘Hoe komt de baby dan in de buik?’ komen vroeg of laat en dan is het handig dit leuke boek erbij te hebben. Met onderwerpen als de lichamelijke verschillen tussen jongens en meisjes, verliefdheid, seksuele diversiteit, vrijen, ja en nee zeggen, conceptie, groei in de buik, geboorte en verschillende familiesamenstellingen, waarbij aandacht is voor diversiteit en inclusiviteit. Vol geinige weetjes en leuke doe-tips.

Het boek is zowel geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen (5 tot 8 jaar) die vragen hebben over dit onderwerp, als om zelf te laten lezen voor tieners.