Coco kan het! van Loes Riphagen, is een mooi verhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Een prentenboek met humor over proberen en doorzetten, maar ook over vriendschap en geborgenheid. Heel leuk is de voorleesversie van Loes Riphagen, de illustrator en schrijfster van dit boek.

Er komen in het boek verschillende thema´s naar voren waar je verwerkingsactiviteiten met kinderen op kan ondernemen, zoals leren, faalangst en zelfvertrouwen krijgen om iets nieuws te leren. Hieronder wat leuke activiteiten om na het lezen te doen. 

1 WAT DURF JIJ AL? WAT IS SPANNEND?

Praat met de kinderen over iets dat ze spannend vinden en wat ze toch durven. Heb jij dat ook wel eens? Wat doe je dan? Tips voor dit soort gesprekken vind je bijvoorbeeld bij de Kinderboekenjuf.

2 FIJNE MOTORIEK; COCO VLIEGT!

Laat de kinderen net als in het boek Coco vliegen en laat ze patronen tekenen. Oefen eerst met de peuters door in de lucht te teken hoe Coco vliegt. Daarna kun je de bladzijde aanbieden met een potlood of krijtje en te laten tekenen hoe hun eigen Coco vliegt.

3 GROVE MOTORIEK; BEWEGEN

Laat maar zien, welke kunstjes kan jij? Zet de muziek aan en gaan: springen, balanceren, vliegen, draaien (Op muziek van Coco kan het – Gerson Main) 

4 KNUTSELEN

Laat de kinderen zelf een vogel plakken. Je kunt daarvoor halve cirkels aanbieden waarmee ze het lijfje en de vleugels kunnen plakken. De snavel, ogen en pootjes kunnen ze zelf knippen en erbij plakken. Loes Riphagen geeft op haar website leuke knutseltips voor bij het boek.

5 ONTDEKBAK

Vul je sensorische bak of een andere grote bak met vogelvoer. Doe er kleine bakjes en lepels bij en laat de kinderen voelen, spelen met het voer en de bakjes vullen en legen.