Naschoolse opvang

Bij de naschoolse behandeling en begeleiding van Nova wordt extra aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de kinderen, het stimuleren van sociaal gedrag en/of het werken aan zelfredzaamheid.
Bij de naschoolse opvang kunnen de kinderen en jongeren begeleiding ontvangen in groepsverband of in één op één setting. De naschoolse opvang vindt plaats van maandag tot en met vrijdag van 12:00/14.30 uur tot 18.00 uur. De kinderen en jongeren worden op allerlei manieren geactiveerd , zoals door muziek maken, sport, samen spelen, knutselen, koken en samen eten. Er kan gebruik worden gemaakt van ons eigen vervoer. De kinderen kunnen door onze ervaren chauffeur van school worden opgehaald en naar huis worden gebracht.

NSO Groep Mars en Pluto 

Op de NSO van groep Pluto en Mars hebben de kinderen de tijd om bij te komen en te ontspannen. De NSO groep bestaat uit kinderen van de dagopvang en kinderen die uit school zijn opgehaald. Na binnenkomst is er tijd om te spelen en ontspannen. Daarna krijgen de kinderen een cracker en wat te drinken. De rest van de middag wordt besteed aan een verscheidenheid aan activiteiten, waarbij de nadruk ligt op samen (buiten) spelen, sociale vaardigheden en gezelligheid.