Naschoolse opvang

De naschoolse opvang wordt ook wel buitenschoolse opvang genoemd en is bedoeld voor kinderen en jongeren met een extra zorgvraag. De naschoolse opvang is vijf dagen per week open. Wij bieden op verschillende locaties een plek waar de voorwaarden worden geboden om gestructureerd te kunnen spelen, leren en ontspannen. Bij de naschoolse opvang kunnen de kinderen en jongeren begeleiding ontvangen in groepsverband of in één op één setting. Zij worden op allerlei manieren geactiveerd en gestimuleerd door professionals die bekend zijn met kinderen die extra aandacht nodig hebben. Bij de naschoolse opvang van Nova wordt extra aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de kinderen, het stimuleren van sociaal gedrag en/of het werken aan zelfredzaamheid. Er kan gebruik worden gemaakt van ons eigen vervoer. De kinderen kunnen door onze ervaren chauffeur van school worden opgehaald en naar huis worden gebracht

Groep Zon 

Voor de non- of anders verbale kinderen en tieners vanaf 8 jaar wordt er op onze locatie in Landsmeer naschoolse opvang geboden. Er stromen zowel kinderen en jongeren door vanuit de dagbehandeling, als vanuit scholen of andere instanties. Er wordt onder andere gewerkt aan communicatie en sociale vaardigheden.

Groep Pluto 

Bij de Naschoolse Opvang van groep Pluto bestaat uit kinderen die doorstromen vanuit de dagbehandeling en kinderen die overdag het (speciaal) onderwijs bezoeken, maar meer sturing en begeleiding nodig hebben dan dat zij bij een reguliere naschoolse opvang geboden krijgen. Op de NSO van groep Pluto hebben de kinderen de tijd om bij te komen en te ontspannen. Kinderen krijgen de ruimte om onder begeleiding van specialisten te spelen, ontspannen, eten én natuurlijk ontwikkelen door een verscheidenheid aan activiteiten en het werken aan doelen. Hierbij ligt de nadruk ligt op samen (buiten) spelen, zelfredzaamheid en sociale vaardigheden. De individuele- en groepsactiviteiten zijn afhankelijk van de doelen van het kind.

Groep Mars 

Op de naschoolse hebben de jongeren de tijd om bij te komen en te ontspannen. De groep bestaat uit jongeren die doorstromen vanuit de dagbehandeling en jongeren die uit school zijn opgehaald. Na binnenkomst is er tijd om te spelen en ontspannen. Daarna is er een gezamenlijk eetmoment. De rest van de middag wordt besteed aan een verscheidenheid aan activiteiten, waarbij de nadruk ligt op samen (buiten) spelen en sociale vaardigheden. De individuele- en groepsactiviteiten zijn afhankelijk van de doelen van het kind. Op de woensdagmiddag bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding naar voetbaltraining te gaan.

Groep Jupiter

Op de deeltijdbehandeling van groep Jupiter wordt zowel begeleiding als training geboden. Aan de hand van een op maat gemaakt zorgplan wordt behandeldoelen opgesteld waarin de jongeren samen met de begeleiders aan werken. Tevens vinden er individuele en gezamenlijke activiteiten plaats afhankelijk van de doelen van de jongere. De jongeren kunnen in een kleine groep werken aan sociale vaardigheden en emotieregulatie.