Kennismaking nieuwe Raad van Toezicht

Bert Deitmers

Marc Vincent

Henriëtte Riethof

Kennismaking Bert Deitmers

Sinds 1 juli dit jaar ben ik jullie voorzitter van de Raad van Toezicht. En daarom lijkt het me passend om mijzelf kort voor te stellen. Ik woon met mijn vrouw Erna al 30 jaar in Bleiswijk in de regio Rotterdam. Ik ben vader van 2 zoons: Scott (28) en Norman( 26). Buiten mijn werk loopt ik regelmatig hard over korte afstanden, speel ikgolf en ga ik regelmatig op reis naar het buitenland.

Mijn gehele carrière speelde en speelt zich binnen de zorgsector af. Ik ben begonnen als professional (bedrijfsarts), vervolgens als manager gewerkt en inmiddels actief in mijn vijfde bestuurlijke functie. Als bestuurder ben ik werkzaam geweest bij Triversum (centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie; Alkmaar), als toezichthouder was ik lid bij Stek Jeugdhulp (regio Rotterdam) en nu al ruim 3 jaar bestuurder bij Kenter Jeugdhulp (regio Haarlem). Mijn persoonlijk motto is: ” Professionele zorg verdient een professionele organisatie”. En in mijn rollen tracht ik hier een bijdrage aan het verbeteren van die professionaliteit te leveren. Nu ook bij NOVA.

Kennismaking Marc Vincent

Ik ben Marc (54), ik heb een Franse achtergrond, geboren in Pau, Zuid-Frankrijk. Sinds ik mijn vrouw Marjolein in Nederland heb ontmoet woon ik in Voorburg, Zuid-Holland. Wij hebben twee kinderen, Florence (27) en Matthieu (23). Wat is mijn profiel in het kort: ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden, ik hou van leren, ik ben nieuwsgierig. Tevens speel ik viool, van Pink Floyd tot Vivaldi. Zakelijk gezien, hou ik vancomplexe vraagstukken te doorgronden, doelen realiseren en het coachen van collega’s.

Vijfentwintig jaar werkte ik in het bedrijfsleven, toen heb ik besloten mijn kennis en ervaring in te gaan zetten voor de zorgsector. Ik heb een broer met het syndroom van Down, Frédéric, en ik weet uit ervaring hoe belangrijk goede zorg is. Hij heeft zich kunnen ontwikkelen mede dankzij de toewijding van zeer gedrevenen zeer kundige professionals. Als de zorg goed georganiseerd is en zorgprofessionals goed gefaciliteerd worden, draagt dat bij aan goede zorg.

Na het behalen van een MBA in de zorg bij TIAS, ben ik op zoek gegaan naar een organisatie om mijn eerste stap in de zorgsector te doen: sinds 2021 ben ik directeur/ bestuurder bij SKION, de Stichting Kinderoncologie Nederland. Wij dragen bij aan de missie om elk kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Tevens was ik op zoek naar een rol van lid Raad van Toezicht in de jeugdzorg/ gehandicaptenzorg. Daarom ben ik zo gezegend om nu lid te zijn van de Raad van Toezicht van NOVA. Een prachtige organisatie, die helpt kinderen om doelgericht naar de toekomst te kijken.

Kennismaking Henriëtte Riethof

Sinds 1 juli ben ik lid Raad van Toezicht, met in mijn portefeuille kwaliteit van zorg, veiligheid en innovatie.

Ik woon in Amsterdam met mijn man Jurrian. Mijn dochter Félice (23 jaar) en zoon Maxim (26 jaar)zijn inmiddels uit huis. In mijn vrije tijd loop ik graag hard, organiseer ik regelmatig etentjes met vrienden en geniet ik van lezen en reizen.

Vanwege diverse redenen ben ik zeer enthousiast over mijn Raad van Toezichtrol bij Nova: Ik ben zeer geboeid door de (Jeugd-)zorg en de strategische thema’s die er spelen; ik ben enthousiast over de frisse gedrevenheid die Nova uitstraalt en ik wil mijn kennis van de (kwaliteit van) zorg inzetten in een organisatie in de gemeente die ik goed ken en waar mijn hart ligt. De strategische thema’s binnen de (Jeugd-)zorg spreken mij erg aan omdat het, gezien diverse maatschappelijke ontwikkelingen, als toename van complexe zorgvragen en arbeidsmarktkrapte, een uitdaging is om kwalitatief goede zorg en behandeling te blijven bieden. Als adviseur, verandermanager en interim-directeur/bestuurder in de zorg heb ik gezien en ervaren waar de uitdagingen liggen en heb ik mooie oplossing(srichting)en ingezet om deze uitdagingen aan te gaan.

Mede vanuit mijn oorspronkelijke opleiding als Klinisch Kinder- en jeugdpsycholoog heb ik veelaffiniteit met de doelgroep en de ‘eigen’ insteek van Nova. Daarnaast heb ik veel affiniteit met zorginhoudelijke thema’s. In diverse rollen heb ik ervaring met betrekking tot deze thema’s. Zo was ik als zorgdirecteur verantwoordelijk voor het invoeren van het kwaliteitskader gehandicaptenzorg en heb ik een hoofdstuk geschreven over corporate governance en sociale veiligheid in organisaties voor het Jaarboek Corporate Governance 2023.

Graag wil ik, samen met Bert en Marc, een bijdrage leveren aan de groei van Nova als toekomstbestendige organisatie.