Autismeweek 2023

Van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april is het Autismeweek. Het thema van de Autismeweek 2023 is ‘Hoe uniek ben jij?’, dit gaat over de diversiteit binnen het spectrum van autisme. Autisme kent namelijk vele vormen. Zo luidt een quote op de website van AutismeFonds: “Ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme.” Zij werken eraan om stereotype beelden van autisme te vervangen, want deze zitten mensen in de weg bij het krijgen van een diagnose of het ontvangen van de juiste zorg.

Tijdens deze week worden door het hele land verschillende activiteiten georganiseerd en er wordt een landelijke collecte opgezet om geld in te zamelen voor het AutismeFonds. Er wordt keihard gewerkt om autisme op de kaart te zetten zodat er gebouwd kan worden aan een autismevriendelijke samenleving.

Er zijn zowel online als offline evenementen door het hele land. Zo geeft Prof. Dr. Sander Begeer op 27 maart een online lezing over Diversiteit binnen het spectrum van autisme. Kun je van 28 tot 31 maart meedoen aan een inspirerende online challenge om te ervaren hoe simpel én krachtig het is om te tekenen in het contact met kinderen met autisme. En op 31 maart gaat de Autisme Ouderacademie online met een masterclass over ‘Een knetter stevige basis voor je kind met autisme – wat is daarvoor nodig?’

Bekijk alle activiteiten hier!