Vaktherapeut bij Nova Kind-Jeugdcentrum

Locatie: Amsterdam


Ben jij een gedreven vaktherapeut, die met enthousiasme verschillende behandel- en begeleidingsstijlen toepast? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het werkgebied is Ronde Venen, Zaanstad/streek, Stichtse Vecht, DUO gemeenten, Aalsmeer, Amstelveen en omstreken. In overleg zal er gekeken worden welke casussen passen bij je ervaring, interesse en woonplek.

Over ons
Nova is een gespecialiseerd centrum voor alle kinderen, jongeren, ouders en betrokkenen die hulp nodig hebben, met én zonder beperking. Samen doelgericht naar de toekomst kijken, daar staat Nova voor.

Nova biedt dagbehandeling, naschoolse behandeling en ambulante begeleiding aan kinderen met een comorbide beperking tussen de 2 en 23 jaar met verschillende problematiek. Hierbij kan gedacht worden aan kinderen en jongeren met een ontwikkelings-, spraak- en taalachterstand, angst, dwang, hechting-, trauma- en gedragsproblematiek, LVB, ASS en ADHD.

Ambulante begeleiding
Nova heeft een specialistisch ambulant team dat de kinderen, jongeren en ouders buiten Nova begeleidt, coacht en/of behandelt. Individuele begeleiding kan in de thuissituatie, maar ook op locatie plaatsvinden, bijvoorbeeld op school, een peuterspeelzaal of bij andere instanties.

De ambulante begeleiding kan kindgericht zijn, met als doel het aanleren van vaardigheden, of oudergericht zijn, met als doel ondersteunen en adviseren. Gezamenlijk wordt er een zorgplan opgesteld met concrete doelen. De ambulante hulpverleners zetten verschillende tools in om zo goed mogelijk te begeleiden, coachen, ondersteunen en adviseren.

Op operationeel niveau speelt de HR Adviseur een actieve rol in de verzuimbegeleiding door de leidinggevenden te begeleiden en contact te onderhouden met de Arbodienst. Daarnaast ondersteunt de HR Adviseur leidinggevenden en bestuur bij individuele of team casussen. En de HR ondersteuner bij de personeelsadministratie als het complexe situaties betreft waarvoor specialistische HR kennis vereist is.

Vaktherapie
Nova biedt verschillende vormen van therapie en behandeling voor kinderen. Elke vorm is uniek. Om ons ambulante team te versterken zijn wij op zoek naar vaktherapeuten met verschillende specialisaties. Hier valt te denken aan speltherapie, creatieve therapie of psychomotorische therapie.

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij spel als middel gebruikt wordt om een kind te begrijpen en te helpen. Speltherapie is een effectief en laagdrempelig hulpmiddel om een gestagneerde ontwikkeling van het kind weer op gang te brengen. Spel is de taal is waarmee kinderen communiceren. Tevens geeft spel kinderen de gelegenheid om te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag.

Creatieve therapie kenmerkt zich door de belevingswereld van kinderen centraal te stellen. Het creatief en spelenderwijs communiceren, verwerken en experimenteren kan aansluiten bij de manier waarop het kind zich het prettigst voelt om zich te uiten. Deze vormen van therapie worden gebruikt om het kind te begrijpen, in haar kracht te zetten en stappen vooruit te laten maken in zijn/haar proces. Bij creatieve therapie wordt gebruikgemaakt van beeldende materialen, zoals tekenen, schilderen, knutselen en kleien.

Psychomotorische therapie (PMT) kan worden ingezet voor onder andere kinderen die bijvoorbeeld vastlopen in hun ontwikkeling en dat in hun gedrag laten zien. Bij PMT kan gedacht worden aan sport- en spelactiviteiten, ontspannings- en lichaamsgerichte oefeningen. PMT is bijvoorbeeld inzetbaar voor: grenzen voelen en aangeven, emotieregulatie, lichaamsbeleving, lichamelijk contact, uiten van boosheid, assertiviteit, schuld en schaamte en (ont)spanning.

Wat vragen wij?

– Je beschikt over een relevante HBO of WO diploma.
– Je bent enthousiast en werkt graag met verschillende type kinderen / jongeren, gericht op ontwikkeling.
– Je bent sociaal vaardig en kunt goed zelfstandig werken
– Je bent flexibel, creatief en hebt het vermogen om problemen op te lossen vanuit verschillende invalshoeken.
– SKJ of BIG registratie of bereid zijn je te registreren is een pré.
– Een rijbewijs en een auto tot je beschikking is een pré.

Wat bieden wij?
– Een aanstelling voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
– Een aanstelling waarbij de uren in overleg kunnen worden overeengekomen tussen de 16 en 36 uur per week. Bij Nova gaat alles in overleg, wij denken mee en wij kijken graag naar de mogelijkheden.
– Een zelfstandige functie, met een grote mate van vrijheid.
– Leerzame studiedagen en (bij)scholing.
– Eigen telefoon en laptop.
– Een enthousiast team en een warme werksfeer.
– Regelmatige werkweek.
– Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg.
– Vakantiegeld en eindejaarsuitkering conform CAO Gehandicaptenzorg.

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime

Arbeidsvoorwaarden: Flexibele werkueren

Werkschema: Dagdienst, Maandag – Vrijdag
Werklocatie:  Onderweg

Heb je interesse in deze uitdagende functie? Solliciteer dan nu en word onderdeel van ons gedreven team bij Nova Kind-Jeugdcentrum!
Stuur je sollicitatie naar info@novacentrum.nl.